Outplacement voor medewerkers

Waarschijnlijk heb je te maken met (dreigend) ontslag als gevolg van een reorganisatie. Misschien is je functie vervallen of is een arbeidsconflict de reden dat je afscheid neemt van je huidige werkgever. Het kan ook zijn dat je zelf hebt besloten om ontslag te nemen. Wat de reden ook is, zo’n situatie is ingewikkeld en ingrijpend. Er komt heel wat op je af: niet alleen de afwikkeling bij je huidige werkgever maar ook moet je op zoek naar een andere werkplek. Bij jouw zoektocht naar een nieuwe baan kun je rekenen op de begeleiding van Jobtimum.

Afscheid van het oude en openstaan voor het nieuwe

Gedwongen afscheid nemen van het oude, openstaan voor iets nieuws en jezelf herontdekken: het is een intensieve opdracht. Jouw werkgever zet outplacement in om je professionele begeleiding te bieden in deze situatie. Misschien heb je een transitievergoeding ontvangen en kies je zelf voor een outplacementtraject. Je staat namelijk voor belangrijke keuzes.

In deze periode is het belangrijk dat je weer vol energie en vertrouwen vooruit leert kijken. Hoe zie jij jouw toekomst? Waar liggen jouw competenties en wat zijn je talenten? En hoe vind je de juiste vacatures die leiden naar jouw ideale baan? Dan kun je helder inzicht, persoonlijke ondersteuning, oprecht vertrouwen en concreet advies van een coach goed gebruiken.

Outplacement: de eerste stap naar een baan die bij je past

Wij gaan samen met jou op basis van een persoonlijk plan doelgericht aan de slag met het ontdekken van nieuwe mogelijkheden, met als doel die nieuwe, uitdagende baan. Deze zoektocht onderneem je een-op-een met jouw coach, waarbij je persoonlijke begeleiding en waardevolle handvatten krijgt. Samen brengen we jouw wensen voor de toekomst in kaart. Ook het herontdekken van jouw talenten, inzicht krijgen in sterkten/zwakten en persoonlijke ontwikkeling zijn onderdeel van onze outplacementtrajecten. Zo ontdek je waar jij gelukkig van wordt en waar je het beste tot je recht komt.

Door middel van jobhunting gaan we op zoek naar geschikte vacatures. Jobtimum heeft een groot werkgeversnetwerk dat we actief benaderen en we nemen contact op met interessante werkgevers. Daarnaast stellen we onze digitale job-portal voor je open, die je toegang geeft tot alle actuele vacatures in Nederland. We helpen je bij het opstellen van een aantrekkelijk cv en krachtige sollicitatiebrieven, we regelen relevante trainingen en we bereiden samen met jou je sollicitatiegesprekken voor. Net zolang tot we jouw droombaan gevonden hebben!

Hoe helpt Jobtimum jou?

Samen met jou stippelen we een traject op maat uit en bepalen we welke outplacementmodules en -instrumenten nodig zijn om jouw ideale baan te vinden. Een outplacementtraject kan onderdeel zijn van collectieve afspraken (sociaal plan of vaststellingsovereenkomst) of kan worden gefinancierd uit een transitievergoeding.

Heb je vragen of wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op of plan een vrijblijvende kennismaking met ons in.