outplacement
"EEN DIPLOMA ZEGT WAT JE HEBT GEDAAN, MAAR NIET WAT JE ALLEMAAL KUNT"


Het outplacementtraject

Vrijwel iedereen maakt het op een bepaald moment binnen zijn of haar loopbaan wel eens mee; veranderende omstandigheden, wijzigende functieverwachtingen of een reorganisatie. Als er een einde komt aan het dienstverband van uw medewerker moet hij of zij waarschijnlijk op zoek naar een andere baan. Uw medewerker staat op dit moment voor belangrijke keuzes. Wij begeleiden hem of haar graag in dit proces.

In deze belangrijke periode kunnen wij uw medewerker op een betrokken manier begeleiden door het bieden van gespecialiseerde en deskundige één op één ondersteuning. Wij ondersteunen uw medewerker bij het afscheid nemen van het vertrouwde, zodat hij of zij weer vol energie vooruit kan kijken. Wij helpen bij het in kaart brengen van wensen voor de toekomst en het herontdekken van nieuwe mogelijkheden. Deze zoektocht begeleiden wij op een open en persoonlijke manier en geven waar nodig handvatten om de juiste deskundigheid op te doen. Jobtimum onderzoekt dus samen met uw medewerker zorgvuldig welke mogelijkheden er zijn om op lange termijn met plezier aan het werk te kunnen blijven. Kortom, wij zorgen samen met uw medewerker voor een optimale baanmatch op niveau, uitgaande van zijn of haar kennis, vaardigheden en persoonlijke kracht.

Durf voor jezelf te kiezen, durf je koers te wijzigen.

Onze outplacementprogramma's zijn ontworpen om ervaren en minder ervaren professionals te helpen in hun zoektocht naar een nieuw loopbaanperspectief. Door coaching, onze gekozen strategie met veel persoonlijk contact en praktische ondersteuning, bieden wij iedere professional de kans om zich krachtig en effectief op de arbeidsmarkt te presenteren met als uiteindelijk doel die nieuwe en passende baan.

Hoe pakken wij het aan?

Samen met uw medewerker stippelen we een opmaattraject uit en bepalen we welke outplacementmodules en -instrumenten er nodig zijn om de gewenste baan te vinden en te behouden. Acceptatie, loopbaancoaching, arbeidsmarktoriëntatie, scholing, sollicitatietraining en -begeleiding, toegang tot onze vacatures en met behulp van ons werkgeversnetwerk helpen wij uw medewerker om zijn of haar nieuwe baan te vinden.

Fases outplacementtraject

Intakefase

Uitvoerig intakegesprek
Opstellen realistisch trajectplan

Fase 1: coaching en oriëntatie

Verwerking verlies huidige baan
Coaching en begeleiding
Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik
Heroriëntatie / bepalen nieuwe richting
Onderzoek naar interesses en competenties
Loopbaanankers inventariseren

Fase 2: arbeidsmarktoriëntatie

Welke functie biedt perspectief?
Is scholing noodzakelijk?
In loondienst of als zzp-er?
Opstellen zoekprofiel

Fase 3: update sollicitatievaardigheden

Update curriculum vitae
Opstellen effectieve motivatiebrief
Training presentatie en representatie
Solliciteren via beeldbellen
Effectief solliciteren (jobalerts etc.)

Fase 4: baan verwerven

Personal branding
Profilering via social media
Netwerken
Benaderen intermediairs
Ondersteuning bij sollicitatie-activiteiten
Acceptatie nieuwe baan (nazorg)