outplacement
"DURF VOOR JEZELF TE KIEZEN, DURF JE KOERS TE WIJZIGEN. WIJ HELPEN JE DIT TE REALISEREN"Het outplacementtraject

Vrijwel iedereen maakt het op een bepaald moment binnen zijn of haar loopbaan wel eens mee; veranderende omstandigheden, wijzigende functieverwachtingen of een reorganisatie. Als er een einde komt aan uw dienstverband moet u waarschijnlijk op zoek naar een andere baan. Waarschijnlijk staat u op dit moment voor belangrijke keuzes. Wij begeleiden u graag in dit proces.

In deze belangrijke periode kunnen wij u op een betrokken manier begeleiden door het bieden van gespecialiseerde en deskundige één op één ondersteuning. Wij ondersteunen u bij het afscheid nemen van het vertrouwde, zodat u weer vol energie vooruit kunt kijken. Wij helpen u bij het in kaart brengen van uw wensen voor de toekomst en het herontdekken van nieuwe mogelijkheden. Deze zoektocht begeleiden wij op een open en persoonlijke manier en geven u waar nodig handvatten om de juiste deskundigheid op te doen. Jobtimum onderzoekt dus samen met u zorgvuldig welke mogelijkheden er zijn om op lange termijn met plezier aan het werk te kunnen blijven. Kortom, wij zorgen samen met u voor een optimale baanmatch op uw niveau, uitgaande van uw kennis, vaardigheden en persoonlijke kracht.

Durf voor jezelf te kiezen, durf je koers te wijzigen.

Onze outplacementprogramma's zijn ontworpen om ervaren en minder ervaren professionals te helpen in hun zoektocht naar een nieuw loopbaanperspectief. Door coaching, onze gekozen strategie met veel persoonlijk contact en praktische ondersteuning, bieden wij iedere professional de kans om zich krachtig en effectief op de arbeidsmarkt te presenteren met als uiteindelijk doel die nieuwe en passende baan.

Hoe pakken wij het aan?

Samen met u stippelen we een opmaattraject uit en bepalen we welke outplacementmodules en -instrumenten er nodig zijn om de gewenste baan te vinden en te behouden. Acceptatie, loopbaancoaching, arbeidsmarktoriëntatie, scholing, sollicitatietraining en -begeleiding, toegang tot onze vacatures en met behulp van ons werkgeversnetwerk helpen wij u om uw nieuwe baan te vinden.

Fases outplacementtraject

Intakefase

Uitvoerig intakegesprek
Opstellen realistisch trajectplan

Fase 1: coaching en oriëntatie

Verwerking verlies huidige baan
Coaching en begeleiding
Afnemen interesse- en persoonlijkheidstest
Loopbaanankers inventariseren
Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik
Heroriëntatie / bepalen nieuwe richting

Fase 2: arbeidsmarktoriëntatie

Welke functie biedt perspectief?
Is scholing noodzakelijk?
In loondienst of als zzp-er?
Opstellen persoonlijk zoekprofiel

Fase 3: update sollicitatievaardigheden

Update curriculum vitae
Effectieve motivatiebrief
Training presentatie en representatie
Solliciteren via beeldbellen
Effectief solliciteren (jobalerts etc.)

Fase 4: baan verwerven

Personal branding vanuit intrinsieke motivatie
Profilering via social media
Netwerken
Benaderen intermediairs
Ondersteuning bij sollicitatie-activiteiten
Acceptatie nieuwe baan (nazorg)