Stap 1
Kennismaking en intake

Een zoektocht naar nieuw werk start bij Jobtimum altijd met een goed gesprek met de medewerker en werkgever. Wat zijn de doelen? En hoe ziet het traject eruit? Vervolgens gaan we uitgebreid met de medewerker in gesprek, zodat we een goede start kunnen maken. We verzamelen alle informatie en stellen vanuit daar een trajectplan met persoonsprofiel en zoekprofiel op. Hierna is het tijd om écht aan de slag te gaan. Klaar om te starten!

Stap 2
Coaching en oriëntatie

Het begin van deze periode staat in het teken van coaching. Het verliezen van je baan heeft immers veel impact, wat de reden ook is. Samen gaan we hier dieper op in, waarna we vervolgens ook kijken naar de mogelijkheden voor de toekomst. Waar liggen de interesses en competenties van de medewerker? En hoe kan hij deze inzetten binnen zijn huidige en toekomstige belastbaarheid? Zo nodig passen we vanuit hier het zoekprofiel aan.

Stap 3
Arbeidsmarktoriëntatie

Deze fase staat volledig in het teken van oriëntatie op de arbeidsmarkt. We pakken deze zoektocht samen aan. Heeft de medewerker eenmaal een functie op het oog? Dan bekijken we samen of deze ook echt passend is. We beoordelen of er aanvullende scholing nodig is en of er wel voldoende vacatures zijn. Sluit dit niet goed op elkaar aan? Dan sturen we bij. Een zoektocht verloopt immers nooit in een rechte lijn

Stap 4
Updaten sollicitatievaardigheden

Solliciteren kan spannend en onzeker zijn. Daarom helpen we de medewerker bij het ontwikkelen van sollicitatievaardigheden. Van het opstellen of updaten van het cv en het schrijven van een motivatiebrief, tot het oefenen van sollicitatiegesprekken, evalueren van gesprekken en delen van praktische tips. Hiermee zorgen onze coaches ervoor dat de medewerker sterk in zijn schoenen staat!

Stap 5
Baan verwerven

Tijd om te solliciteren! De coaches van Jobtimum begeleiden de medewerker stap voor stap door het sollicitatieproces. Personal branding is hierbij onmisbaar. Hoe profileer je je bijvoorbeeld via social media? Hoe werkt netwerken eigenlijk precies? En hoe kom ik onder de aandacht bij intermediairs? Indien gewenst zorgen we voor een werkervaringsplek, proefplaatsing of detachering. Eenmaal een baan gevonden? Dan krijgt de medewerker nog een tijdje ondersteuning tijdens de eerste periode in de nieuwe baan.

Stap 6
Procesgang Poortwachter

De procesgang Poortwachter kan complex en verwarrend zijn. Met onze jarenlange ervaring op dit gebied helpen wij werkgever en medewerker op weg. We staan in contact met de arbodienst, verzorgen de spoor 2 rapportages en begeleiden de medewerker bij het UWV. Samen zorgen we ervoor dat het traject aan alle WVP-eisen voldoet.